Koulutukset: Agility

Agility on koiran ja ohjaajan yhteinen liikuntamuoto, jossa koira suorittaa erilaisista esteistä tehtyä rataa mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi. Ohjaaja ohjaa koiraa liikkumalla, kehonsa liikkeillä sekä ääntä käyttäen suorittamaan oikeat esteet. Parhaimmillaan agility on ohjaajan ja koiran saumatonta yhteistyötä. Agility sopii lähes kaikille koirille ja ihmisille ikään katsomatta. Liikunta ja koiran kanssa toimiminen tekevät agilitystä mukaansa tempaavan ja haastavan harrastuksen. Taitojen kehittyessä agilityssa on mahdollista edetä myös kilpailu-uralle tai harrastaa sitä omaksi ja koiran iloksi.

 • Koirat jaetaan kolmeen säkäluokkaan:
  • minit alle 35cm, hypyn korkeus 25 - 35cm
  • medit 35 - 43cm, hypyn korkeus 35 - 45cm
  • maksit 43cm ja siitä ylöspäin, hypyn korkeus 55 - 65cm
 • Kilpailuissa on kolme tasoluokkaa 1, 2 ja 3, luokkanousuun tarvitaan kilpailusta sertifikaatti
 • Kilparatoja on kahdenlaisia: agilityrata, jossa voi olla kaikkia esteitä sekä hyppyrata, jossa ei ole kontaktiesteitä
 • Kilpailussa koiralla ei saa olla talutinta tai kaulainta, rata-alueella ei saa olla nameja tai leluja eikä koiraan saa koskea radan aikana
 • Kilpailevalla koiralla pitää olla kilpailukirja, ikää vähintään 18kk ja yksi päivä, rokotukset ajan tasalla, tunnistusmerkintä, ja koiran tulee olla rekisteröity
 • Kilpailevalla ohjaajalla tulee olla kilpailulisenssi, jonka voi ostaa SAGI:lta netin kautta (LSKK on SAGI:n jäsen)

Tulevat / meneillään olevat koulutukset

Harrastavien kausiagility (ilmoittautuminen päättynyt)

Harrastavien kausiagility on suunnattu niille, jotka haluavat harrastaa agilitya ja nauttia iloisesta yhdessä tekemisestä koiran kanssa. Tässä on oiva mahdollisuus aktivoida koiraa monipuolisesti ja harjoitella esteitä turvallisesti. Halutessamme kurssilla voidaan tehdä kävely-agia tai kerätä pisteitä leikkimielisessä kisassa.

Ohjatut treenit kerran viikossa. Ryhmäläisillä on mahdollisuus käydä lisäksi itsenäisesti treenaamassa hallilla, kuten muillakin kausiryhmäläisillä (lisätietoja saat ilmoittautumisen yhteydessä). Ilmoittautuessasi kerro koiran nimi, ikä, rotu ja sukupuoli sekä hieman tasostanne. Ryhmään osallistuvien toivotaan käyneen agilityn alkeiskurssi. Ilmoittautumisen jälkeen saat paluuviestinä vahvistuksen kurssipaikasta ja kurssi-infon myöhemmin kauden täyttyessä.

Kurssi kestää n. 4kk, 1,5h / krt, hinta 60€, vain jäsenille.
Ohjaajat: Pauliina Tapola ja Helena Helander
Ilmoittautumiset: Helena Helander (helehel@luukku.com)

Harrastavien kausiagility torstaisin 6.9. - 27.12.2018 klo 18:00 - 19:30. Ilmoittautumiset 20. - 30.8.2018.

 

Epäaktiiviset kurssit

Agilityn alkeiskurssi

Agilityn alkeiskurssi soveltuu kaikille yli vuoden ikäisille koirille. Koirakolta ei vaadita aiempaa koulutusta tai kursseja. Kurssilla keskitytään agilityesteiden tutustumiseen turvallisesti, positiiviseen vahvistamiseen, koiran motivoimiseen ja iloiseen yhdessä tekemiseen. Kurssi järjestetään LSKK:n hallilla. Mukaan kurssille otetaan max. 6 koirakkoa.

Huom! Kerro ilmoittautuessasi koiran nimi, ikä, rotu sekä mahdollinen aiempi osaaminen. Viestiin saa esittää myös toiveita kurssille. Laita myös ohjaajan nimi ja puhelinnumero.

Kurssi kestää 6 kertaa 60min / krt, hinta 30€, vain jäsenille.
Ohjaaja ja ilmoittautumiset: Paula Lehtonen (paula.heilio@gmail.com)

Agilityn jatkokurssi

Jatkokurssi on tarkoitettu alkeiskurssin käyneille. Jatkokurssin aikana jatketaan esteiden opettelua tarpeen mukaan, tehdään enemmän rataharjoituksia ja harjoitellaan lisää ohjaustekniikoita sekä radanlukua.

Kurssi kestää 6 kertaa 60min / krt, hinta 30€, vain jäsenille.
Ohjaaja ja ilmoittautumiset: Essi Pöysti (essip@hotmail.com)

Kisaavien kausiagility

Kisaavien kausiagility on suunnattu erityisesti kisaaville ja kisavalmiille koirakoille, mutta myös niille koirakoille, jotka jo hallitsevat agilityratoja ja haluavat kehittyä. Kevään 2016 kilpailemaan tähtäävien kausiagility alkaa Esa Lehdistön koulutuksella 14.1.2016 torstaina klo 18. Esa kouluttaa lisäksi 28.1., 11.2., 25.2., 10.3., 31.3., 7.4., 21.4., 28.4. ja 19.5. Yhteensä 10 kertaa ja väliin jäävät torstait vedetään yhdessä treeniä Timon johdolla. Maksun voi sovittaessa maksaa kahdessa erässä. Oikeus käydä myös muulloin itsenäisesti hallilla treenaamassa.

Kurssi kestää 10 kertaa 2h / krt, hinta 110€, vain jäsenille.
Ohjaaja: Esa Lehdistö / Ilmoittautumiset: Essi Pöysti (essip@hotmail.com)

Kevät- / syyskauden agilitykurssi

Kouluttajana Esa Lehdistö. Kurssin vaatimuksena kyky soveltaa ohjaustekniikoita eri ratakokonaisuuksissa. Kurssille mahtuu 11 koirakkoa. Kurssimaksusta (110€ / koirakko) vähintään puolet tulee suorittaa ennen ensimmäistä kertaa ja mahdollisesti jäänyt osa ennen kuudetta treenikertaa. Kuunteluoppilas 10€ krt / 20€ 3krt.

Kurssi kestää 10 kertaa 3h / krt, hinta 110€, vain jäsenille.
Ohjaaja: Esa Lehdistö / Ilmoittautumiset: Anni Petäjoki (anni.saari@hotmail.fi)

Nuorten koiraharrastajien agilityn alkeiskurssi

Alkeiskurssin aikana opetellaan suorittamaan agilityesteet turvallisesti ja oikein. Agilitya aloittaessa koiran tulisi olla ohjaajan hallinnassa, sillä harjoituksia tehdään ilman talutinta. Esteiden opettelun lisäksi alkeiskurssin aikana suoritetaan myös muutamien esteiden ratoja ja harjoitellaan ohjaustekniikoita. Kurssi on tarkoitettu 10 - 15-vuotialle agilitystä kiinnostuneille nuorille, joilla on oma koira tai mahdollisuus saada koira lainaan jostain.

Kurssi kestää 8 kertaa 60min / krt, hinta 40€, vain jäsenille.
Ohjaaja: Mira Mäkinen / Ilmoittautumiset: Eija Junttila (eijahaarala@gmail.com)

Agility Start -kurssi

Agility Start kurssi on tarkoitettu kaiken ikäisille ja tasoisille koirakoille, jotka haluavat treenata positiivisesti ja pitää hauskaa! Tällä kurssilla käydään samoja asioita mitä syksyllä alkaneella pennusta harrastuskoiraksi kurssilla on käyty: agilityyn valmistavia harjoituksia sekä vauhtia, motivaatiota ja itsenäisyyttä kasvattavia harjoituksia esteillä. Tällä kurssilla ei tehdä tekniikkaa tai rataa. Kaikki harjoitukset pohjautuvat klikkeriin ja positiiviseen vahvistamiseen. Jos et ole käyttänyt ennen klikkeriä, mutta olisit innokas opettelemaan, tämä ei ole este. Sinun ei myöskään tarvise olla tavoitteellinen tai edes alkaa harrastamaan agilityä osallistuaksesi kurssille. Tehdään paljon temppuja ja harjoituksia mitkä hyödyttävät myös muissa lajeissa, mutta myös agilityesteitä (hyppy, putki, keinu, rengas...)

Kurssi kestää viisi lähiharjoituskertaa, lisäksi perustetaan Facebook–ryhmä, mihin tulee ennakkotehtävät ja välikotitehtävät. Harjoitukset tulevat video-ohjeena sekä kirjallisena. Facebook-ryhmään voi julkaista myös omia treenivideoita, kysyä neuvoa jne. Välikotitehtävät julkaistaan aina saman viikon sunnuntaina.

Treeniaika on 60min tiistaisin, ryhmiä voidaan perustaa useampi klo 17 - 21 välille, jotta kaikki halukkaat mahtuisivat mukaan. Kurssin hinta 100€, josta osa tuotosta ohjataan suoraan LSKK:n agilityesteiden uusimiseen.

Miten kurssi eroaa aiemmin järjestetystä pennusta harrastuskoiraksi –kurssista?
Pennusta harrastuskoiraksi -kurssilla ohjaajalla on oma koira mukana ja tekeminen on enemmän treenirinkimäistä. Kurssilla olevilta ohjaajilta vaaditaan tietty tietotaito agilityn ja klikkerikouluttamisen suhteen, sillä he joutuvat työskentelemään ilman ohjausta ja tekemään itsenäisiä päätöksiä, kuinka mikäkin este opetetaan koiralle tai selviämään osittain ongelmatilanteista yksin. Agility Start –kurssilla ohjaajalla ei ole omaa koiraa, vaan hän toimii pelkästään kouluttajana. Tällöin hän pystyy opastamaan ja ohjaamaan koko ajan. Koirakolta ei vaadita samoja lähtötietoja. Lisäksi perustetaan Facebook–ryhmä kurssin tueksi.

Miksi Agility start –kurssi on kalliimpi, vaikka se kestää vähemmän aikaa?
Lähiharjoituskertoja tulee noin kolme vähemmän kuin Pennusta harrastuskoiraksi –kurssilla, mutta tekeminen on ”laadukkaampaa”, kun ryhmällä on kouluttaja kokoajan käytettävissä. Lisäksi perustetaan Facebook-ryhmä tukemaan itsenäistä harjoittelua. Huomaa myös, että osa tuotosta ohjataan suoraan LSKK:n estehankintoihin.

Ilmoittautuessasi voit laittaa aikatoivetta sekä lisätietoa itsestäsi ja koirastasi.

Kurssi kestää 5 kertaa 60min / krt, hinta 100€, vain jäsenille.
Ohjaaja ja ilmoittautumiset: Mirva Komulainen (mirva.komulainen@gmail.com)

Agility Start -jatkokurssi

Kurssi on tarkoitettu koirille, jotka osaavat jonkin verran jo esteitä: koirakko pystyy suorittamaan vähintään 2-5 estettä peräkkäin (hyppyjä ja putken). Kurssilla harjoitellaan radan osia, pääpaino koiran esteosaamisessa. Ei tehdä pitkiä ratoja. Tavoitteena on opettaa koiralle erilaisia tilanteita radalla ja estekuvioita. Koiraa palkitaan paljon ja harjoituksia helpotetaan / vaikeutetaan koirakon mukaan. Kurssi soveltuu aloittelevista kilpaileviin. Tavoitteena on, että sekä koiralla että ohjaajalla on hauskaa.

Ohjatut kerrat ovat joka toinen viikko. Välissä tulee kotitehtäviä joita koirakko suorittaa itsenäisesti. Työalustana on Facebook-ryhmä, jonne julkaistaan kotitehtävät (ratapohja, kirjalliset ohjeet ja video). Kotitehtävät ovat omatoimisia helppoja agilityharjoituksia sekä kotona opetettavia agilityä tukevia ja ohjaajan ja koiran yhteistyötä vahvistavia harjoituksia. Ryhmään voi julkaista omia videoita, joihin saa kommentteja ja vinkkejä. Mikäli et ole Facebookissa, voit saada kotitehtävät sähköpostilla. Kurssista saa parhaimman hyödyn jos tekee välissä kotitehtävät. Kotitehtäväharjoitukset tukevat lähikertoina tehtäviä harjoituksia.

Mainitse ilmottautumisessa koiran nimi, rotu, ikä ja taso. Mainitse myös osaako koira keinun, A:n ja puomin (juoksu vai pysäytyskontakti) ja koetko tarpeelliseksi että keinu ja puomi otetaan mukaan kurssi suunnitelmaan yksittäisinä esteinä (ts. opetellaan kontaktia). Kerro myös, onko sinulla kokemusta operantista koulutustavasta (klikkerikoulutus). Pyritään järjestämään ryhmät tason mukaan, mutta myös aikataulutoiveita saa laittaa.

Kurssi kestää 13vk 1h / krt, hinta 150€ (sisältää itsenäisen treenioikeuden tammi-huhtikuu LSKK:n hallille), vain jäsenille.
Ohjaaja ja ilmoittautumiset: Mirva Komulainen (mirva.komulainen@vallox.com)

 

Menneet kurssit

Avaa taulukko klikkaamalla
KurssiKestoKokoontumisaikaOhjaaja
Agilityn alkeiskurssi14.09. - 26.10.2018perjantaisin klo 18:00 - 19:00Paula Lehtonen
Minikausiagility13.04. - 19.05.2018 Paula Lehtonen ja Mira Mäkinen
Harrastavien kausiagility14.01. - 29.04.2018sunnuntaisin klo 17:00 - 19:00Helena Helander ja Pauliina Tapola
Agility Start -jatkokurssi (kolme ryhmää)16.01. - 10.04.2018tiistaisin klo 18:00 - 21:00Mirva Komulainen
Agility-koulutusohjaajan peruskurssi (2/2)13.01.2018lauantaina klo 9:00 - 17:00Heidi Viitaniemi
Agilitytreenit26.12.2017tiirstaina klo 10:00 - 12:30Mirva Komulainen
Harrastavien kausiagility03.09. - 10.12.2017sunnuntaisin klo 15:00 - 17:00Helena Helander
Agility-koulutusohjaajan peruskurssi (1/2)11.11.2017lauantaina klo 9:00 - 17:00Heidi Viitaniemi
Agilityn alkeiskurssi25.08. - 13.10.2017perjantaisin klo 18:00 - 19:00Marja-Liisa Tuominen
Harrastavien kausiagility23.04. - 16.07.2017sunnuntaisin klo 18:30 - 20:00Marja-Liisa Tuominen
Kevätkauden agilitykurssi12.01. - 01.06.2017torstaisin klo 18:00 - 21:00Esa Lehdistö
Agility Start -kurssi14.03. - 09.05.2017tiistaisin klo 17:00 - 18:00Mirva Komulainen
Harrastavien kausiagility22.01. - 16.04.2017sunnuntaisin klo 16:00 - 17:30Marja-Liisa Tuominen
Nuorten koiraharrastajien
agilityn alkeiskurssi
16.01. - 20.03.2017maanantaisin klo 18:00 - 19:00Mira Mäkinen
Syyskauden agilitykurssi25.08. - 15.12.2016torstaisin klo 18:00 - 21:00Esa Lehdistö
Harrastavien kausiagility04.09. - 27.11.2016sunnuntaisin klo 15:00 - 16:30Helena Helander
Agilitykoulutus14.09.2016keskiviikkona klo 15:00 - 21:00Tiina Jaakkola
Agilitykoulutus18.08.2016torstaina klo 17:00 - 21:00Tiina Jaakkola
Agilitytreenit ulkokentällä11.08.2016torstaina klo 20:00 - 21:30Mirva Komulainen
Agilitytreenit ulkokentällä11.07.2016maanantaina klo 20:00 - 21:30Mirva Komulainen
Agilitytreenit ulkokentällä07.07.2016torstaina klo 20:00 - 21:30Mirva Komulainen
Kisaavien kausiagility14.01. - 19.05.2016torstaisin klo 18:00Esa Lehdistö
Agilityn tekniikkakurssi11.08. - 01.12.2015tiistaisin klo 18:00 - 20:00Mirva Komulainen
Agilityn alkeiskurssi23.08. - 11.10.2015sunnuntaisin klo 15:30 - 16:15Anni Petäjoki, Essi Pöysti,
Heidi Kursi ja Timo Haapanen
Agilityn harrastajakurssi23.08. - 11.10.2015sunnuntaisin klo 16:30 - 18:00Anni Petäjoki, Essi Pöysti,
Heidi Kursi ja Timo Haapanen
Harrastavien kausiagility10.09. - 26.11.2015torstaisin klo 16:30 - 18:00Mirka Mäkinen
Agilityn alkeiskurssi09.03. - 27.04.2015maanantaisin klo 17:30 - 18:30Mirka Mäkinen
Agilityn kontaktikurssi13.01. - 21.04.2015tiistaisin klo 18:00 - 20:00Mirva Komulainen
Harrastavien kausiagility10.01. - 17.04.2015lauantaisin klo 13:45 - 15:15Marja-Liisa Tuominen
Harrastavien kausiagility10.01. - 17.04.2015lauantaisin klo 12:00 - 13:30Marja-Liisa Tuominen
Kisaavien kausiagility08.01. - 16.04.2015torstaisin klo 18:00 - 20:00Esa Lehdistö
Agilityn alkeiskurssi11.09. - 30.10.2014torstaisin klo 17:30 - 18:30Essi Pöysti ja Marja-Liisa Tuominen
Agilityn alkeiskurssi07.08. - 25.09.2014torstaisin klo 17:30 - 18:30Mirka Mäkinen
Harrastavien kausiagility07.08. - 27.11.2014torstaisin klo 18:30 - 20:00Mirka Mäkinen
Agilityn jatkokurssi01.04. - 06.05.2014tiistaisin klo 20:00 - 21:00Essi Pöysti
Harrastavien kausiagility03.02. - 26.05.2014maanantaisin klo 18:00 - 19:30Mirka Mäkinen
Agilityn alkeiskurssi04.02. - 25.03.2014tiistaisin klo 20:00 - 21:00Essi Pöysti
Tavoitteellisten kausiagility04.02. - 27.05.2014tiistaisin klo 18:00 - 19:30Mirva Komulainen ja Timo Haapanen
Agilityn jatkokurssi14.10. - 18.11.2013maanantaisin klo 19:00 - 20:00Mirka Mäkinen
Agilityn alkeiskurssi19.08. - 07.10.2013maanantaisin klo 19:00 - 20:00Mirka Mäkinen
Tavoitteellisten kausiagility06.08. - 26.11.2013tiistaisin klo 19:30 - 21:00Mirva Komulainen
Tavoitteellisten kausiagility06.08. - 26.11.2013tiistaisin klo 18:00 - 19:30Timo Haapanen
Tavoitteellisten kausiagility05.02. - 28.05.2013tiistaisin klo 18:00 - 19:30Timo Haapanen
Harrastavien kausiagility04.02. - 27.05.2013maanantaisin klo 19:00 - 20:30Mirka Mäkinen
Agilityn alkeiskurssi06.02. - 27.03.2013keskiviikkoisin klo 19:00 - 20:00Eija Junttila
Agilityn alkeiskurssi03.10 - 21.11.2012keskiviikkoisin klo 18:00 - 19:00Eija Junttila
Kausiagility06.08. - 26.11.2012maanantaisin klo 19:00 - 20:30Marja-Liisa Tuominen
Kausiagility07.08. - 27.11.2012tiistaisin klo 18:00 - 19:30Timo Haapanen
Aloittelevien kausiagility05.03. - 26.06.2012maanantaisin klo 17:30 - 18:30Mirka Mäkinen
Edistyneempien kausiagility10.01. - 26.06.2012tiistaisin klo 18:00 - 21:00
Aloittelevien kausiagility09.01. - 25.06.2012maanantaisin klo 18:45 - 20:30
Agilityn alkeiskurssi09.01. - 27.02.2012maanantaisin klo 17:30 - 18:30Mirka Mäkinen
Agilityn alkeiskurssi13.08. - 08.10.2011lauantaisin klo 13:00 - 13:45Marja-Liisa Tuominen
Aloittelevien kausiagility06.06. - 28.11.2011maanantaisin klo 18:30 - 20:30
Edistyneempien kausiagility07.06. - 29.11.2011tiistaisin klo 18:00 - 21:00
Agilityn alkeiskurssi29.04. - 13.06.2011maanantaisin klo 19:45 - 20:45
Edistyneempien kausiagility11/2010 - 31.05.2011tiistaisin klo 19:30 - 21:00
Edistyneempien kausiagility11/2010 - 31.05.2011tiistaisin klo 18:00 - 19:30
Aloittelevien kausiagility11/2010 - 31.05.2011maanantaisin klo 18:00 - 19:30
Agilityn alkeiskurssi21.01. - 11.03.2011perjantaisin klo 18:00 - 18:45Marja-Liisa Tuominen
Agilitykoulutus

Tiina Jaakkola tulee kouluttamaan LSKK:n hallille agilitya. Koulutus sopii kaikentasoisille koirakoille ihan aloittelijoista kisaaviin. Tiina on positiivinen ja kannustava kouluttaja, jolla on kokemusta monista eri roduista. Lue lisää Tiinasta täältä.

Yhden koulutuskerran hinta on 27€ jäsenille ja muille 35€, jäsenet etusijalla. Voit ilmoittautua molemmille kerroille tai vain toiselle. Oman vuoron lisäksi voit olla kuuntelemassa ja katselemassa muiden treenejä - kuuntelemalla ja seuraamalla oppii myös!

Ilmoittautuessasi kerro mihin ryhmään haluat sekä mitä haluat treenata tai minkä tasoisia olette koirasi kanssa.

Tunti kestää 2h / krt, hinta jäsenille 27€, muille 35€.
Ohjaaja: Tiina Jaakkola / Ilmoittautumiset: Eija Junttila (eijahaarala@gmail.com)

Agilityn harrastajakurssi

Harrastajakurssi on suunnattu niille, jotka haluavat harrastaa agilityä, mutta eivät välttämättä halua harrastaa sitä tavoitteellisesti. Harjoitellaan eritasoisia ratoja ja lisää erilaisia ohjaustekniikoita. Kurssin pääsyvaatimuksena on alkeiskurssin käynti tai vastaavat tiedot ja taidot (ohjaajalla ja koiralla).

Kurssi kestää 8 kertaa 1,5h / krt, hinta 40€, vain jäsenille.
Ohjaajat: Anni Petäjoki, Essi Pöysti, Heidi Kursi ja Timo Haapanen / Ilmoittautumiset: Essi Pöysti (essip@hotmail.com)

Agilityn tekniikkakurssi

Tekniikkakurssi on kausiryhmä, jossa opetetaan koiralle turvallisesti kontaktiesteiden (A-este, puomi, keinu) suorittaminen sekä erilaisia ohjaustekniikoita. Kurssi on tarkoitettu tavoitteellisille harrastajille. Ohjatut treenit kerran viikossa, mahdollisuus käydä lisäksi itsenäisesti treenaamassa hallilla.

Kurssi kestää 4kk 2h / krt, hinta 60€, vain jäsenille.
Ohjaaja ja ilmoittautumiset: Mirva Komulainen (mirva.komulainen@gmail.com)

Agilityn kontaktikurssi

Kontaktikurssi on kausiryhmä, jossa opetetaan koiralle turvallisesti kontaktiesteiden (A-este, puomi, keinu) suorittaminen. Lisäksi tehdään kontakteja vahvistavia harjoituksia ja erotteluharjoituksia. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että kilpaileville, jotka haluavat opettaa kontaktit uudestaan. Ensimmäinen kerta on teoriaa ilman koiria. Ohjatut treenit kerran viikossa, mahdollisuus käydä lisäksi itsenäisesti treenaamassa hallilla.

Kurssi kestää 4kk 2h / krt, hinta 60€, vain jäsenille.
Ohjaaja ja ilmoittautumiset: Mirva Komulainen (mirva.komulainen@gmail.com)