MH-luonnekuvaus

Järjestämme vuosittain MH-luonnekuvauksen. Yhdistyksen jäsenille on oma ilmoittautuminen muita ennen ja osallistumismaksu on edullisempi.

MH-luonnekuvauksessa koira käy läpi kymmenen eri testiosiota, jossa kuvataan koiran 31 eri käyttäytymisreaktiota. Luonnekuvauksen aikana kaksi kuvaajaa tarkastelevat koiran luonteenominaisuuksia kuten leikkisyyttä, pelkoa, saalisviettiä ja sosiaalisuutta. Jokainen ärsytystilanne aloitetaan samalla tavalla kaikille koirille. Koiran osoittaessa vähäistä kiinnostusta tai se ei kiinnostu ollenkaan, ei osiota tehdä erilaiseksi tai kiinnostavammaksi koiran aktivoimiseksi.

Koiran käsittely ja ärsytystilanteet ovat jokaiselle voimakkuudeltaan ja järjestelyiltään samanlaiset. Osiot päätetään siten, ettei siitä koidu koiralle uutta ärsytystilannetta. Ajalla on suuri merkitys koiran palautumiselle ja siksi eri toimenpiteet suoritetaan tietyin aikavälein. Osallistumisoikeus on Kennelliiton tai sen hyväksymään koirarekisteriin merkityillä puhdasrotuisilla koirilla, jotka ovat vähintään 18 kuukauden ikäisiä.

MH-luonnekuvaus 31.8. - 1.9.2019

Kuvaajina Heidi Kaatiala ja Susanne Mattas. Testinohjaajana Susanna Korpi.

Jäsenten ilmoittautumisaika 1. - 15.7.2019. Jäsenten hinta 60€. Jäsenhinnan saamisen edellytys on jäsenyys, joka on ollut voimassa 31.12.2018 alkaen. Muut 16. - 20.7.2019, hinta 100€.

Kumpanakin päivänä kuvataan 10 koiraa, ilmoittautuessasi voit esittää toiveen haluamastasi päivästä. Toiveet pyritään toteuttamaan, mutta takuita ei ole.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot sähköpostilla Eijalle: eijahaarala@gmail.com. Paluuviestinä saat tiedon mahtumisesta ja maksuohjeet. Aikataulut tulevat noin kahta viikkoa ennen testiä.

 

MH-luonnekuvaus tuloksia

MH-luonnekuvaus 11. - 12.8.2018 // Tulokset tulossa

Kuvaajina toimivat Pirjo Kelloperä ja Anu Haapakoski.